Een terugblik op 2020 door Gerda
Industrieweg 6, 5531 AD Bladel
+31 (0)497 38 42 55

Een terugblik op 2020 door Gerda

Gerda Lauwers
K2_SHARE_THIS

Een terugblik op 2020 door Gerda

28 Dec 2020

Aan het eind van een jaar is een terugblik wel op z’n plaats – na een jaar zoals 2020 is dat zeker niet anders. Gerda neemt je mee in hoe 2020 verliep voor Autoschade Theo Lauwers en kijkt ook vooruit naar wat 2021 voor ons in petto heeft.

De doelstellingen van 2019

“Wij stellen elk jaar doelstellingen voor onszelf”, begint Gerda. “Voor 2019 hebben we die overtroffen. We namen een extra autoschade-technicus aan om ons nog beter te kunnen richten op de elektronica die bij een auto hoort. Een simpele bumper zie je steeds minder, omdat er nu vaak sensoren en camera’s in zitten. Als merk-erkend schadehersteller voor Toyota en Renault blijven we ons personeel opleiden.”

Voor 2020 hadden we ook een doelstelling, maar dat verliep even anders toen een groot deel van Nederland in maart ineens thuis ging werken. “Als niemand meer de weg op hoeft heb je als schadeherstelbranche ook ineens minder te doen”, blikt Gerda terug.

Investeren in medewerkers

“Dat hebben we ook tijdens de tweede lockdown gemerkt”, gaat ze verder. “Gelukkig hebben wij er minder last van gehad dan anderen in deze sector. Een klusje dat er bij ons vaak bij in schoot was het schilderen van parkeervakken op de achterplaats. Doordat we altijd goed te werken hebben gehad is dat er nog steeds niet van gekomen.”

De opleidingen van sommige medewerkers hebben tijdelijk stilgelegen dit jaar in verband met corona. “Daarom hebben we vanuit ons bedrijf leerlingen extra coaching gegeven omdat ze niet naar school konden”, weet Gerda. “Ook praktijkexamens vonden plaats bij ons in het bedrijf. We vinden het belangrijk om te blijven investeren in de kennis van onze medewerkers op het gebied van techniek en veiligheid. Daarnaast blijven we inzetten op een gezellig team waar het fijn werken is en waar we altijd voor elkaar klaar staan.”

Plusnormering in 2021

Werken aan een gezellig team is voor ons geen doelstelling; dat is een continu streven. Wel hebben we andere doelen gesteld voor 2021. “Brancheorganisatie FOCWA wil volgend jaar gaan werken met een plusnormering voor schadeherstelbedrijven”, zegt Gerda tot slot. “Wanneer je als bedrijf aan die normering voldoet weten je klanten dat ze bij jou mogen rekenen op topservice en expertise. Het idee is nog niet helemaal uitgewerkt, maar ik mag wel uitmaken van de werkgroep die meedenkt over hoe dit idee uiteindelijk eruit gaat zien. Ik denk dat dit een goede ontwikkeling is voor onze branche. Bedrijven die net dat stapje verder gaan voor hun klanten worden zo beloond voor hun service. In 2021 gaan wij dus ons uiterste best doen om die plusnormering in de wacht te slepen zodra het kan.”

TAGS:

More Related Articles

Contact ons

Industrieweg 6, 5531 AD Bladel
Tel: +31 (0)497 38 42 55
Mob: +31 (0) 6 333 999 32
Email: info@autoschadelauwers.nl